26 Αυγ 2010

ANTIΘΕΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΝΕΑ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΩΝ Η ΜΕΡΚΕΛ


Απο ΤΑ ΝΕΑ Οnline
Διστακτική απέναντι στην πρόταση εννέα κρατών-μελών της ΕΕ να μην υπολογίζονται τα δημόσια ελλείμματα όπως προβλέπεται από το Σύμφωνο Σταθερότητας εμφανίστηκε η καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ...

Η κυρία Μέρκελ αναφερόταν στην πρόταση εννέα μελών της Ένωσης (Σλοβακία, Ουγγαρία, Πολωνία, Λιθουανία, Λετονία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τσεχία και Σουηδία) που θέλουν το κόστος από τις επιχειρούμενες συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις να συνυπολογίζονται εφεξής στα δημόσια ελλείμματα. «Προσωπικά, διστάζω πολύ», επισήμανε σε συνέντευξη Τύπου αναφερόμενη στο ανωτέρω θέμα η καγκελάριος.

«Αυτή η συζήτηση είναι δύσκολη αφενός, αφετέρου φοβούμαι ότι κατατείνει στην κατεδάφιση του Συμφώνου της Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το αντίθετο απ' ό,τι μας χρειάζεται, σήμερα», υπογράμμισε η καγκελάριος. Σημείωσε ακόμη ότι πρώτα «ας αντλήσουμε διδάγματα από την παρούσα κρίση και τότε ας αλλάξουμε τις συνθήκες, αλλά με την έννοια του να επιβάλλονται κυρώσεις, όταν το Σύμφωνο Ανάπτυξης και Σταθερότητας παραβιάζεται». Αντιδρώντας στην πρόταση των εννέα χωρών η Κομισιόν μέσω του εκπροσώπου της ανέφερε ότι αρμόδιος Επίτροπος, ο Όλι Ρεν, θα απαντήσει στο κοινό αίτημα εν καιρώ. 

Ωστόσο, το θέμα ήλθε ξανά στην επικαιρότητα με την επίσημη επίσκεψη που έκανε στο Βερολίνο η πρωθυπουργός της Σλοβακίας, κυρία Ιβέτα Ραντίκοβα, η οποία επανέλαβε αυτές τις θέσεις της στην κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε με την καγκελάριο Μέρκελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου