1 Νοε 2010

Επίσκεψη Γάλλων δημοσιογράφων στην Προ του Άθω Περιοχή

        ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
 
  "ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ"

Έξι Γάλλοι δημοσιογράφοι με εξειδίκευση στον οινολογικό και γαστρονομικό τουρισμό και ένας sommelier επισκέφθηκαν για δύο ημέρες την περιοχή του Άθω (27 - 29/10/10), με σκοπό να προβάλουν... στη Γαλλία τους δρόμους του τοπικού & αγιορείτικου κρασιού, τα οινοποιεία και τις τουριστικές οινολογικές και γαστρονομικές της προτάσεις.

Οι δημοσιογράφοι ενθουσιάστηκαν από την τοπική οινολογική παραγωγή και την τοπική γαστρονομία, τόσο σε επίπεδο gourmet κουζίνας, όσο και παραδοσιακής :
* γεύθηκαν τοπικούς ψαρομεζέδες,
* παρακολούθησαν μαθήματα μαγειρικής και έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην προετοιμασία της "γυριστής" τυρόπιτας ψημένης σε ξυλόφουρνο,
* δοκίμασαν γεύσεις αυθεντικής αγιορείτικης κουζίνας,
* πήραν μέρος σε οινογευσίες τοπικών & αγιορείτικων κρασιών αλλά και σε παράθεση gourmet δείπνων υψηλού επιπέδου,
έτσι ώστε να αποκτήσουν σαφή εικόνα της προσφερόμενης ποικιλομορφίας.
Η επίσκεψη, αποτέλεσμα της συνεργασίας του Οργανισμού με τον Ε.Ο.Τ., αποτέλεσε μέρος δημοσιογραφικού info, οργανωμένου από το γραφείο Ε.Ο.Τ. Γαλλίας, με τίτλο "Δρόμοι του κρασιού της Μακεδονίας" και έδωσε τη δυνατότητα στην περιοχή να αναδείξει και τις δικές της προοπτικές.
Η περιοχή του Άθω, λόγω της ευφορίας του εδάφους της, διαθέτει ονομαστούς αμπελώνες, από τους οποίους πολλοί βρίσκονται στο Άγιον Όρος (π.χ. Τσάνταλης) και τέσσερα οινοποιεία (δύο από τα οποία βρίσκονται μέσα στην Αθωνική Πολιτεία), ενώ δεκάδες είναι και τα παραδοσιακά ρακοκάζανα, τόσο στον ορεινό όγκο όσο και στα παράλια. Για την ανάδειξη όλης αυτής της σημαντικής δραστηριότητας εκπονήθηκε από τον Οργανισμό ειδικό πρόγραμμα με τίτλο "Δρόμοι του Κρασιού και του Τσίπουρου", το οποίο διοχετεύεται σταδιακά στις αγορές της Ελλάδας και της Ευρώπης, με στόχο να προσελκύσει το μεγάλο όγκο των ανά τον κόσμο "wine lovers"!
Μαρία Ι. Πάππα

gnomihalkidikis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου