1 Νοε 2010

Ραγδαίες εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά

Στο «κόκκινο» βρίσκονται 10 ασφαλιστικές εταιρείες, με μία που δραστηριοποιείται στον κλάδο του αυτοκινήτου να είναι πιθανόν να βάλει σύντομα λουκέτο, ενώ πριν από ένα μήνα «έσκασε» στην αγορά και το κανόνι της VDV Leben International. Η κατάσταση στο χώρο των ασφαλιστικών εταιρειών...  ...κάθε άλλο παρά αισιόδοξη είναι και οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες, καθώς οι κεφαλαιακές απαιτήσεις που επιβάλλει η οδηγία Solvency ΙΙ -τίθεται σε ισχύ το 2012- αναμένεται να αλλάξουν τον χάρτη στον ασφαλιστικό κλάδο.

Και καθώς σε ένα χρόνο οι ασφαλιστικές εταιρείες θα πρέπει να διαθέτουν αυξημένα κεφάλαια για την κάλυψη των υποχρεώσεων τους, θεωρείται βέβαιο ότι όσες δεν καταφέρουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις θα οδηγηθούν είτε σε συγχωνεύσεις, είτε σε λουκέτο.

Στο μεταξύ 10 ασφαλιστικές εταιρείες έχουν καταθέσει αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 6 προκειμένου να κάνουν χρήση των ευνοϊκών του διατάξεων, που επιτρέπουν την ευνοϊκή αποτίμηση των ακινήτων και των μετοχών για τον υπολογισμό του περιθωρίου φερεγγυότητας. Οι περισσότερες από αυτές τις εταιρείες ανήκουν στον κλάδο αυτοκινήτου και στην πλειοψηφία τους είχαν κάνει και πέρυσι χρήση της ευνοϊκής διάταξης του άρθρου 6.


capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου