29 Σεπ 2010

Να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων

Με 74 ναι και 6 όχι και 14 λευκά η γενική συνέλευση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων ΔΧ, αποφάσισαν με μυστική ψηφοφορία τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους. 
Η συνεδρίαση ήταν θυελλώδης και διήρκεσε πάνω από 6 ώρες.
Αυτή τη φορά, η απόφαση δεν ελήφθη δια βοής, αλλά στήθηκε κάλπη. Έτσι, οι μεταφορείς παραμένουν στα μπλόκα την ώρα που η αγορά ασφυκτιά....
Της ψηφοφορίας προηγήθηκε ομιλία του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Γιώργου Τζωρτζάτου, ο οποίος έκανε μια σύντομη αναφορά περιγράφοντας την...... κατάσταση όπως έχει σήμερα, αλλά και τις προτάσεις που έκανε ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος, αλλά δεν πρότεινε ο ίδιος τη στάση που πρέπει να κρατήσει ο κλάδος, δηλαδή δεν τάχθηκε ούτε υπέρ ούτε κατά της συνέχισης των κινητοποιήσεων. Κάλεσε, όμως, όλους του προέδρους που παρευρίσκονταν στη Γενική Συνέλευση να αποδεχθούν και να συμμορφωθούν με το όποιο αποτέλεσμα προκύψει από την κάλπη.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση διαμήνυσε, εμμέσως πλην σαφώς ότι η περίοδος της ανοχής τελειώνει και ότι θα κινητοποιήσει όλους τους μηχανισμούς που διαθέτει για να αποκατασταθεί η ομαλή τροφοδοσία της αγοράς.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου που συναντήθηκαν με τους μεταφορείς τη Δευτέρα, άφησαν να εννοηθεί ότι θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα που διαθέτουν για να υπερασπιστούν τις επιχειρήσεις τους.
"Θα προσφύγουμε δικαστικά κατά των μεταφορέων αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση", δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Γιώργος Κασσιμάτης.
"Υπάρχει νόμος και πρέπει να εφαρμοστεί" σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος και κάλεσε τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας να εφαρμόσουν τους νόμους.
Χθες συζητήθηκε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, κεκλεισμένων των θυρών, η αίτηση των συνδικάτων χερσαίων μεταφορών της Αθήνας και της Μακεδονίας- Θράκης που ζητούν να ανασταλεί η επίταξη των φορτηγών και βυτιοφόρων.
Ο νομικός παραστάτης του Δημοσίου υποστήριξε ότι η επίταξη των φορτηγών αυτοκινήτων έγινε για λόγους δημοσίου συμφέροντος και υπεραμύνθηκε της συνταγματικότητας και της νομιμότητας της επίταξης. Αντίθετα, οι δικηγόροι των συνδικάτων τόνισαν ότι η επιστράτευση είναι αντισυνταγματική και παράνομη, καθώς πλέον των άλλων, δεν έχει ημερομηνία λήξης. Αναμένεται η έκδοση της απόφασης.
Εξάλλου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσέφυγε επισήμως στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ζητώντας του να αναγνωρίσει ότι η Ελλάδα με την επιβολή περιορισμών στην έκδοση των αδειών κυκλοφορίας των οχημάτων δημοσίας χρήσεως και των ιδιωτικών βυτιοφόρων, παραβιάζει το άρθρο 49 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο αφορά στην ελευθερία εγκατάστασης των επιχειρήσεων.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου