30 Σεπ 2010

Εγκώμια Merkel για το σχέδιο οικονομικής διακυβέρνησης της Ε.Ε.

  • Αναφερόμενη στην Ελλάδα, τόνισε ότι «οι προσπάθειες, για να ξεπεράσει την κρίση του ελλείμματος είναι εντυπωσιακές»
Η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, χαιρέτισε τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εφαρμογή αυστηρότερων κυρώσεων κατά των κρατών μελών της Ε.Ε., που...αδυνατούν να χαλιναγωγήσουν τα ελλείμματά τους, αλλά επέμεινε συνάμα πως μία τροποποίηση του συμφώνου εξακολουθεί να είναι αναγκαία για να αποτραπούν μελλοντικές κρίσεις στην ευρωζώνη.
Η Merkel ζήτησε να υπάρξει μία εντολή για την μεταβολή του συμφώνου, προκειμένου να εγκριθεί κατά την επικείμενη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Οκτώβριο.
«Είναι ένα μεγάλο έργο», είπε η Merkel και τόνισε πως οι προτάσεις της Κομισιόν, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η αυτοματοποίηση του μηχανισμού επιβολής κυρώσεων στις ελλειμματικές χώρες, έχουν φθάσει στο όριο όσων μπορούν να γίνουν χωρίς να υπάρξει μεταβολή των ευρωπαϊκών συνθηκών.
«Είμαστε υπέρ του μεγίστου δυνατού βαθμού αυτοματοποίησης», τόνισε η Merkel και πρόσθεσε: «Θέλουμε να αποπολιτικοποιήσουμε τελείως τη διαδικασία».
Αναφερόμενη, τέλος, στην Ελλάδα, τόνισε ότι «οι προσπάθειες, για να ξεπεράσει την κρίση του ελλείμματος είναι εντυπωσιακές».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου