25 Οκτ 2010

"ΘΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΛΕΤΕ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ"

Σε συνέντευξή του προς τον Αθανάσιο Έλλις, για λογαριασμό της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» (εδώ), ο διάσημος οικονομολόγος Νούριελ Ρουμπινί εξηγεί γιατί η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στο τεράστιο χρέος που υπάρχει αλλά και σε εκείνο που θα προστεθεί και προβλέπει ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε πτώχευση.
Μάλιστα δηλώνει με αφοπλιστικό τρόπο ότι...
«Αν δεν θέλετε να την πείτε πτώχευση, μην την λέτε πτώχευση. Πείτε την αναδιάρθρωση υπό πίεση, αλλά είναι βέβαιο ότι θα συμβεί»...
Ο κ. Ρουμπινί, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, ήταν ο άνθρωπος που....
πριν πέντε χρόνια είχε προβλέψει την παγκόσμια κρίση και είναι ο άνθρωπος που έχει χαρακτηρίσει την Ελλάδα «Lehman Brothers της Ευρώπης».

Θεωρεί δε, ότι ο δανεισμός από το ΔΝΤ και την Ε. Ε. το μόνο που επιτυγχάνει είναι να αναβάλει την αναπόφευκτη αναδιάρθρωση, με αποτέλεσμα όταν γίνει αυτή να μην είναι πλέον ελεγχόμενη. Δηλαδή επισημαίνει ότι αυτό που γίνεται με το μνημόνιο είναι ότι κερδίζεται απλώς χρόνος (για ποιους;;) και ότι αν συνεχιστεί αυτό υπάρχει μεγάλος κίνδυνος στο τέλος η πτώχευση να μην είναι ελεγχόμενη. Δηλαδή, αν δεν γίνει έγκαιρα ελεγχόμενη πτώχευση, μπορεί μετά να υπάρξουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις για την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου