Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί η τιμή του ψωμιού από το νέο έτος, παρά την πρόσφατη ανατίμηση των αλεύρων κατά 15% με 30%, έδωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, Μιχάλης Μούσιος. «Ζούμε το δράμα που βιώνουν οι καταναλωτές λόγω της οικονομικής κρίσης» είπε ο κ. Μούσιος, ο οποίος παρευρέθηκε σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε με...
αφορμή τη διοργάνωση του 2ου Φεστιβάλ Ψωμιού στη Θεσσαλονίκη.
Επισημαίνοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι η οικονομική κρίση, σημείωσε ότι «ευτυχώς ακόμα δεν υπάρχουν λουκέτα ή πτωχεύσεις φούρνων, αλλά σαφώς μας ακουμπάει». Υποστήριξε μάλιστα ότι σήμερα η τιμή του ψωμιού στην Ελλάδα είναι χαμηλότερη κατά 30% σε σχέση με το μέσο όρο της ΕΕ παρά την αύξηση, έως και 12%, που παρατηρείται σε άλλα αγαθά στη χώρα μας.
Αυξήθηκε η κατά κεφαλήν κατανάλωση ψωμιού
«Οι Έλληνες φούρναροι απορρόφησαν την άνοδο του κόστους παραγωγής από το 2007, την αύξηση της τιμής του πετρελαίου και του ΦΠΑ, δύο φορές μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα» ανέφερε ο πρόεδρος των αρτοποιών και πρόσθεσε: «Ο φούρνος της γειτονιάς δεν είναι απρόσωπη πολυεθνική».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Μούσιος είπε ότι η ετήσια κατά κεφαλήν κατανάλωση ψωμιού στην Ελλάδα βρίσκεται πάλι σε ανοδική τροχιά και σήμερα ανέρχεται σε 73-75 κιλά ανά άτομο, έναντι των 210 κιλών/άτομο τη δεκαετία του 1950 και τα 65 κιλά/άτομο εκείνη του 1990. Όπως ανέφερε, η αύξηση της κατανάλωσης ψωμιού οφείλεται σε τρεις παράγοντες: στην παρουσία των οικονομικών μεταναστών, στο γεγονός ότι η επιστημονική κοινότητα κατέρριψε το μύθο ότι το ψωμί παχαίνει και στην ποικιλία που πλέον υπάρχει.
αφορμή τη διοργάνωση του 2ου Φεστιβάλ Ψωμιού στη Θεσσαλονίκη.
Επισημαίνοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι η οικονομική κρίση, σημείωσε ότι «ευτυχώς ακόμα δεν υπάρχουν λουκέτα ή πτωχεύσεις φούρνων, αλλά σαφώς μας ακουμπάει». Υποστήριξε μάλιστα ότι σήμερα η τιμή του ψωμιού στην Ελλάδα είναι χαμηλότερη κατά 30% σε σχέση με το μέσο όρο της ΕΕ παρά την αύξηση, έως και 12%, που παρατηρείται σε άλλα αγαθά στη χώρα μας.
Αυξήθηκε η κατά κεφαλήν κατανάλωση ψωμιού
«Οι Έλληνες φούρναροι απορρόφησαν την άνοδο του κόστους παραγωγής από το 2007, την αύξηση της τιμής του πετρελαίου και του ΦΠΑ, δύο φορές μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα» ανέφερε ο πρόεδρος των αρτοποιών και πρόσθεσε: «Ο φούρνος της γειτονιάς δεν είναι απρόσωπη πολυεθνική».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Μούσιος είπε ότι η ετήσια κατά κεφαλήν κατανάλωση ψωμιού στην Ελλάδα βρίσκεται πάλι σε ανοδική τροχιά και σήμερα ανέρχεται σε 73-75 κιλά ανά άτομο, έναντι των 210 κιλών/άτομο τη δεκαετία του 1950 και τα 65 κιλά/άτομο εκείνη του 1990. Όπως ανέφερε, η αύξηση της κατανάλωσης ψωμιού οφείλεται σε τρεις παράγοντες: στην παρουσία των οικονομικών μεταναστών, στο γεγονός ότι η επιστημονική κοινότητα κατέρριψε το μύθο ότι το ψωμί παχαίνει και στην ποικιλία που πλέον υπάρχει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου