13 Οκτ 2010

Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;

Κι όμως φαίνεται πως ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μιλούσε για το νυν πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και όχι για κάποιον από τους δύο προηγούμενους, σύμφωνα με ξένο δημοσιογράφο...
Σε ποιον τελικά αναφερόταν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ όταν είπε πως Έλληνας πρωθυπουργός του είχε πει πως κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα; Στον Κώστα Σημίτη; Στον Κώστα Καραμανλή; Ή μήπως στον Γιώργο Παπανδρέου.
Όλο το Σαββατοκύριακο οι δηλώσεις έδιναν κι έπαιρναν.
Κυβερνητικός αξιωματούχος, αναφερόμενος στην υπόθεση, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ξέρουμε ποιος πρωθυπουργός παρέλαβε διεφθαρμένη χώρα και την παρέδωσε πιο διεφθαρμένη».
Όμως ένα δημοσίευμα των Irish Times αναφέρει αναλυτικά το απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Γιούνκερ ,όπου προκύπτει ότι μιλά για τον νυν πρωθυπουργό....

Όπως έγινε γνωστό, η δημοσιογράφος Λάρα Μάρλοου, που εργάζεται στους Times της Ιρλανδίας, ήταν στη συνέντευξη του κ. Γιούνκερ. Οι Ελληνες δημοσιογράφοι δεν ήταν εκεί γιατί ακολουθούσαν τον κ. Παπακωνσταντίνου.
Η δημοσιογράφος στο ρεπορτάζ της καταδεικνύει το Γιώργο Παπανδρέου ως το συνομιλητή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, γράφοντας χαρακτηριστικά:
«Τρία ή τέσσερα χρόνια πριν, γνώριζα ότι ένα από τα κύρια ελληνικά χαρακτηριστικά ήταν η διαφθορά. Τώρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός λέει "Κυβερνώ μια χώρα διεφθαρμένη».(Δείτε εδώ όλο το άρθρο)
Ταυτόχρονα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Στάινμπρουκ, σε βιβλίο του αποσπάσματα του οποίου δημοσίευσε η «Καθημερινή της Κυριακής», λέει για τον πρωθυπουργό πως γνώριζε τι θα αντιμετώπιζε σε περίπτωση που εκλεγόταν. Ο κ. Στάϊνμπρουκ εμφανίζεται να ερωτάται από τον κ. Παπανδρέου σε συνάντηση που έγινε στις 28 Ιανουαρίου 2009 πώς αντιμετώπισε η Γερμανία τη δημοσιονομική προσαρμογή από το 2000 έως το 2008.
«Μου ζήτησε συστάσεις για την ελληνική κατάσταση, με αποχαιρέτησε με την ειρωνική παρατήρηση, πως τώρα δεν είναι πια τόσο βέβαιος αν πράγματι θέλει να κερδίσει τις εκλογές. Γνώριζε ότι ως πρωθυπουργός θα έπρεπε να βγάλει από τη φωτιά τα καυτά κάστανα που θα του παρέδιδε η τότε κυβέρνηση Καραμανλή».
«Δεν είχε ψευδαισθήσεις σε σχέση με την οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας και ήταν εν γνώσει της τεράστιας πρόκλησης που θα αντιμετωπίσει σε ενδεχόμενη εκλογή του».

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου